Vrijblijvend advies bij u thuis 

Leveren en inbouwen door vakmensen

Ruim 50 jaar ervaring 

Aflevering bij u thuis

Aflevering

Het juist afleveren van uw aankoop krijgt bij Vink Witgoed alle aandacht. Zij vinden dit nog belangrijker dan de verkoop omdat u als klant pas echt plezier en gemak van uw aankoop heeft als deze op de juiste wijze wordt geplaats en aangesloten. Niet voor niets werkt Vink Witgoed uitsluitend met ervaren vakmensen. 

Datum en tijd 
Datum en het tijdstip van leveren wordt altijd met u besproken, wij doen er dan alles aan om ervoor te zorgen dat wij bezorgen wanneer het u het beste uitkomt. 

Levering 
De levering wordt gedaan door vakkundige, nette mensen. Zij zorgen ervoor dat de levering goed wordt afgehandeld. Het apparaat wordt geplaatst op de plaats waar u hem wilt hebben. Wij pakken hem netjes voor u uit en nemen het verpakkingsmateriaal weer mee. Als u er zelf niet toe in staat bent maken wij ook de plaats waar uw aankoop komt te staan even voor u schoon. 

Vrijstaande apparaten
Als er een vrijstaand apparaat wordt geplaatst, wordt deze waterpas gezet en aangesloten op de bestaande aansluiting. De bezorger van Vink Witgoed bepaalt dan of de door u aangewezen plaats (veilig) bereikbaar is. 

Inbouwapparaten 
Een inbouwapparaat wordt tegen een vastgesteld tarief door vakkundige mensen van Vink Witgoed ingebouwd. U krijgt uitleg en adviezen over uw gloednieuwe apparaat, zodat u daarna gelijk aan de slag kunt. 

Afvoer oude apparatuur. 
Uw oude apparaat wordt kosteloos mee retour genomen (als deze retour is meegenomen is dat onherroepelijk.) 

Plaatsen op een verdieping.
Om de bezorgkosten voor u zo laag mogelijk of geheel gratis te houden werken de vakmensen van Vink Witgoed die uw apparaten bezorgen meestal alleen. Als een apparaat naar boven moet en u zelf niet in staat bent om te helpen dan komt Vink Witgoed met twee mensen. Hier worden extra kosten voor in rekening gebracht. Bij de aankoop wordt u gevraagd waar het apparaat geplaatst moet worden zodat wij in de planning rekening houden met uw wensen op dit gebied. Als de bezorger de situatie bij het naar boven brengen niet veilig vindt mag hij weigeren en zal hij in overleg treden met de zaak. 

Bijzondere wensen.
Mocht u extra wensen hebben met betrekking tot de installatie van uw apparaat, dan is dat zeker mogelijk. Wij brengen dan wel een meerprijs in rekening. Deze tarieven kunt u vinden onder het kopje ‘mogelijkheden afleverservice’. Vink Witgoed werkt samen met vaste, deskundige partners (loodgieter, elektricien, meubelmaker) waardoor wij nagenoeg ieder vraagstuk betreffende het verplaatsen, vernieuwen en aanleggen van aansluitingen voor huishoudapparatuur op kunnen lossen. Deze opdrachten worden apart opgenomen, geoffreerd en gefactureerd.

Veiligheid voorop
Onze service bij het afleveren van de apparatuur kent zijn grenzen. Er zijn een aantal zaken die de bezorgers van Vink Witgoed niet kunnen of mogen doen voor u. U kunt hierbij denken aan: boren, takelen, monteren en/of verplaatsen van een water/gaskraan of wandcontactdoos, verleggen van leidingen, etc. Dat wil niet zeggen dat Vink Witgoed niet helpt als er problemen zijn bij het plaatsen van apparaten maar bij zulke zaken worden er deskundigen ingeschakeld (loodgieter, elektricien, meubelmaker). Hierdoor kan nagenoeg iedere vraag worden beantwoord, als het gaat om het verplaatsen, vernieuwen en aanleggen van aansluitingen voor huishoudapparatuur. Deze opdrachten worden apart geoffreerd en gefactureerd. Tevens kan het voorkomen dat op het moment van aflevering blijkt dat de bezorger het bestelde product niet kan plaatsen, door bijvoorbeeld een te smalle deuropening, smalle trappen of andere situaties waarbij de veiligheid van de bezorger in het geding komt. In dat geval kan de bezorger besluiten om een apparaat niet (op die plek) te plaatsen.