Vrijblijvend advies bij u thuis 

Leveren en inbouwen door vakmensen

Ruim 50 jaar ervaring 

Geen producten in de winkelwagen.

Oude koelkasten en vriezers vervangen bespaart veel energie

Koelkasten en vriezers

Klinkt een A+ koelkast aantrekkelijk? Pas op, want hij gebruikt twee maal zoveel stroom als een A+++ koelkast! De aankoop van een superzuinige koelkast met A+++ label is altijd een goede optie. Zelfs als jouw huidige zeven jaar oude koelkast nog niet stuk is. Het klinkt raar, maar het is voor het milieu én voor jouw portemonnee gunstig om hem te vervangen door een A+++ model. 

Oude koelkasten en vriezers zijn energievreters. Koelkasten zijn de afgelopen decennia veel zuiniger geworden. Een gemiddelde koelvriescombi van zeven jaar oud gebruikt jaarlijks 350 kWh (80 euro, prijspeil 2014/2015) aan stroom. Eentje van twintig jaar oud jaagt er zelfs meer dan 500 kWh per jaar (120 euro, prijspeil 2014/2015) doorheen. Vergelijk dat met een nieuwe A+++ koelvriescombi die slechts 150 kWh per jaar gebruikt (35 euro, prijspeil 2014/2015). Door jouw koelvriescombinatie van zeven jaar nu te vervangen door een ultrazuinige bespaar je jaarlijks 45 euro aan stroomkosten. Door het vervangen van een erg oud exemplaar bespaar je jaarlijks het dubbele. En het milieu is beter af, want de bespaarde energie compenseert ruimschoots de extra milieubelasting van het maken van de nieuwe koelkast.

Soms zijn er aantrekkelijke acties van de overheid. Kijk voor alle acties op www.energievreter.nl.

Met het onderstaande Advies op maat controleer je in enkele eenvoudige stappen of jouw koelkast al aan vervanging toe is:

Advies op maat over vervanging koelkast en vriezer.
Is het slim om jouw huidige koelkast nu al te vervangen? Laat je gratis adviseren door Milieu Centraal!

Tips koelkast en vriezer

  • Vervang een koelvriescombi van zeven jaar of ouder door een superzuinig exemplaar met A+++label. Dit is goed voor het milieu én jouw portemonnee. Dezelfde afweging geldt voor koelkasten en vriezers.
  • Je vindt het jaarlijks stroomverbruik in kWh op het energielabel.
  • Kies een koelkast die niet te groot en niet te klein is. Zo koel je niet voor niets grote hoeveelheden lucht en kom je niet in de verleiding een onzuinige, tweede koelkast te gebruiken.
  • Voorkom dat de koelkast of vriezer onnodig opwarmt. Laat producten bijvoorbeeld eerst afkoelen alvorens je ze in de koelkast plaatst.
  • Let op: label A+ klinkt zuinig maar het is bij koelkasten en vriezers tegenwoordig het slechtste label op de markt! Kies A+++.

    Bron: http://www.milieucentraal.nl

Terug naar nieuwsoverzicht