WITGOED

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING BOSCH EN SIEMENS:

  • 05-02-2017

MOGELIJK EXPLOSIEGEVAAR DOOR DE GASKOPPELING OP VRIJSTAANDE GASFORNUIZEN EN VRIJSTAANDE TAFELMODELGASKOOKPLATEN

 

We vragen consumenten die in het bezit zijn van bepaalde vrijstaande gasfornuizen en vrijstaande tafelmodelgaskookplaten om de stappen te nemen die staan in onderstaande veiligheidswaarschuwing.

Vrijstaand gasfornuis Vrijstaande tafelmodelgaskookplaat

In Nederland geldt de veiligheidswaarschuwing voor vrijstaande gasfornuizen en vrijstaande tafelmodelgaskookplaten van de merken Bosch en Siemens, geproduceerd tussen augustus 2006 en oktober 2011.

Onder bepaalde omstandigheden kan gas ontsnappen en in extreem zeldzame gevallen kan explosiegevaar ontstaan. De oorzaak ligt in een mogelijk defect aan de geïnstalleerde gaskoppeling.

BSH roept consumenten op om te controleren of de veiligheidswaarschuwing geldt voor hun apparaat. BSH biedt iedere consument, wiens apparaat een mogelijk defecte gaskoppeling heeft, een gratis vervanging van de gaskoppeling aan. De vervanging wordt door een erkende technicus aan huis uitgevoerd.

Let op: om elk mogelijk gevaar te voorkomen, dienen consumenten wiens apparaat het betreft, de gaskraan van het apparaat onmiddellijk dicht te draaien. De kookplaat mag niet worden gebruikt totdat de gaskoppeling is vervangen.

Wij bieden onze excuses aan voor het ongemak en bedanken u bij voorbaat voor uw geduld en begrip. Lukt het niet om uw apparaat te controleren of heeft u nog andere vragen, neem dan contact met ons op.

  1. Controleer of de waarschuwing geldt voor uw apparaat:

    Kijk zorgvuldig naar de afbeeldingen hieronder. Als een van de afbeeldingen lijkt op uw apparaat, controleer dan of u in aanmerking komt voor de vrijwillige veiligheidsactie.
    Noteert u alstublieft het modelnummer (E-Nr.) en de vier cijfers van het FD-nummer die staan op het typeplaatje van uw apparaat (zie afbeeldingen hieronder waar u het typeplaatje kunt vinden).

    Vrijstaand gasfornuis

    De waarschuwing geldt voor vrijstaande gasfornuizen met of zonder lade. 

 

Vrijstaand gasfornuis

Vrijstaand tafelmodelgaskookplaat

De waarschuwing geldt alleen voor vrijstaande tafelmodelgaskookplaten die OP het werkblad of een koelkast staan (zie afbeelding hieronder). 

Vrijstaande tafelmodelgaskookplaat

De waarschuwing geldt NIET voor gaskookplaten die zijn ingebouwd in het werkblad

2. Klik op deze link om het toestel aan te melden of bel onderstaand nummer:

Tel. 0800 1908 (gratis)

 

Terug naar nieuwsoverzicht