Wat zijn handige tips voor het plaatsen van een afvoerslang?

Afvoerslang: De maximale lengte van een afvoerslang aan een afvoerwasdroger bedraagt 3 meter. Bij langere lengtes kan er condensatie in de slang optreden met lekkages als gevolg! Wij raden in zo’n situatie een warmtepomp- of condensdroger aan.

Afvoer: Bij het plaatsen van een condensdroger of warmtepompdroger kan de afvoer aangesloten worden op de afvoer van de wasautomaat. Het water opvang reservoir hoeft dan nooit meer geledigd te worden. U kunt bij het plaatsen van uw bestelling aangeven of er zo’n voorziening aanwezig is, of dat u het op prijs stelt, dat dit wordt geïnstalleerd. Wij maken dit voor u in orde tegen een kleine vergoeding van € 20,-.

Plaatsen op wasautomaat: Tegenwoordig kan bijna elke droger op de wasautomaat gemonteerd worden dankzij handige, los verkrijgbare plakpootjes. De wasdroger blijft dan keurig op zijn plek staan. Als u een wasdroger en wasmachine van een zelfde merk heeft kunt u van dat merk meestal ook een passend tussenstuk kopen. Let wel op dat bij het vervangen van een van de twee apparaten u meestal ook een nieuw passend tussenstuk nodig heeft. Geen dus bij uw aankoop aan als de apparaten gekoppeld zijn met een merk gebonden tussenstuk. Vink Witgoed levert en monteert ook universele tussenstukken met een uitschuifbaar werkblad. Met dit tussenstuk staan de apparaten stevig op elkaar ongeacht het merk en u heeft gemak voor het laden van de droger en het opvouwen van de was.

Condensafvoerbak: Wij raden het gebruik van condensafvoerbakjes bij een droger met afvoerslang af aangezien een hoog percentage restvocht niet opgenomen in de bak. Dit komt dan in de ruimte terecht waar de wasdroger staat, wat veelal schimmelvorming als gevolg heeft.