WITGOED

Algemeen

Een stofzuiger is het apparaat om huisstof en kleine deeltjes op te zuigen. Meestal zit er een sterke elektromotor in, die een centrifugaalpomp laat ronddraaien, zodat lucht en daarmee stof aangezogen wordt. Het stof kan opgevangen worden in een stofzak of van binnen tegen de buitenkant van een ronde bak geslingerd worden, zodat geen stofzak nodig is. Vanaf 1 september 2014 mogen alleen nog stofzuigers worden verkocht met een stroomverbruik van maximaal 1600 Watt. Vanaf 2017 wordt deze grenswaarde teruggebracht tot 900 Watt.

Systemen en functies die voor een stofzuiger van belang kunnen zijn.

Filters: Het lucht die door de stofzuiger wordt uitgeblazen wordt gefilterd. Belangrijk is het om deze filters schoon te houden en tijdig te vervangen. Filters zijn net als stofzakken anti-bacterieël, anti-allergisch en anti-schimmel. Er zijn speciale filters voor mensen met huisdieren en met stofallergie of CARA (chronische longziekten zoals astma en bronchitis).

Stofzakken: Een stofzak kunt u met een handbeweging verwijderen. Het is van belang dat u originele stofzakken gebruikt. Deze hebben vaak een betere filtering, zijn sterker en passen precies in uw apparaat. Vink Witgoed verkoopt originele zakken voor apparaten die zij in haar assortiment heeft. Er bestaan ook stofzuigers zonder zak, deze heeft Vink Witgoed niet in zijn assortiment.

Wat moet ik doen als ik een stofzuiger wil vervangen of aanschaffen?

Als uw stofzuiger aan vervanging toe is of u wilt er één aanschaffen dan bent u welkom bij Vink Witgoed. Zij leveren een groot assortiment stofzuigers waaruit u een keus kunt maken. U kunt de stofzuiger meestal direct meenemen zodat u er thuis gelijk mee aan de slag kunt.

Types

Sledestofzuigers

Bij de sledestofzuiger bevindt de stofzak, die het vuil uit de zuiglucht filtert, zich voor de waaier en de motor. Het opgezogen stof blijft in het filter terwijl de gezuiverde lucht over de motor wordt geleid die aldus afgekoeld wordt. Na een langdurig gebruik stapelt zich meer en meer stof op in de stofzak. De ventilator moet de lucht opzuigen door deze stofmassa heen. De te overwinnen luchtweerstand wordt dus steeds groter. Voor een goede werking is het bij dit model dus aan te raden de stofzak geregeld te ledigen. De verplaatste luchthoeveelheid schommelt tussen 1000 en 1200 liter per minuut. 

Hoe maakt u de juiste keus met hulp van Vink Witgoed?

Meer informatie

Ketelstofzuigers

Ketelstofzuigers worden voornamelijk professioneel gebruikt door bijvoorbeeld schoonmakers. De stofzak is over het algemeen groter dan een slede stofzuiger waardoor deze geschikt is voor grote oppervlakken en intensief gebruik. De motor zit bovenin de ketel, wat er voor zorgt dat het stof onder in de ketel zakt en de luchtstroom vrij blijft. Door deze techniek verbruikt een ketelstofzuiger over het algemeen minder energie. Het feit dat ketelstofzuigers professioneel gebruikt worden is voor Vink Witgoed het bewijs dat deze stofzuigers ook voor thuisgebruik het beste resultaat leveren. Dat is dan ook de reden dat zij ketelstofzuigers al meer dan vijfentwintig jaar in hun assortiment hebben.

Hoe maakt u de juiste keus met hulp van Vink Witgoed?

 

Meer informatie