WITGOED

Algemeen

Wilt u een nieuwe keuken, zonder hak en breek werk?

Uw oude keuken heeft 20 jaar geleden € 15.000,- gekost en is eigenlijk nog prima. Alleen de keukdeurtjes bevallen niet meer. Het model is gedateerd en de kleur past niet meer bij de rest van uw interieur, de folie staat helemaal bol of ze sluiten gewoon slecht. Moet die keuken er nu uitgesloopt worden of is er een andere oplossing? U stelt die vraag omdat u niet weer zo'n grote uitgave wilt doen, omdat u niet weet hoelang u nog in dit huis woont, u bent het gedoe van 15 jaar gelden nog niet vergeten en ziet op tegen zo'n verbouwing of u vindt dat iets weg gooien wat nog goed is gewoon niet past bij duurzaamheid. 

Vink Witgoed heeft voor u een betaalbare en duurzame oplossing. Hij levert keukenfronten in allerlei modellen en kleuren. Er is altijd wel een model of kleur deur die bij u in de smaak valt of u nu houdt van klassiek of modern. Natuurlijk is iedere keuken anders en zullen de keukenkastjes qua maatvoering verschillen daarom worden de keukenfronten op maat, speciaal voor u, gemaakt.

Bij nieuwe fronten horen ook nieuwe handgrepen. Al zijn handgrepen vaak klein, ze bepalen toch voor een belangrijk deel de nieuwe uitstraling van uw keuken (tenzij u uiteraard een greeploze keuken heeft). Handgrepen voor op uw keukendeurtjes zijn er tegenwoordig in vele uitvoeringen: knoppen, klassieke grepen, ingefreesd, staafgrepen, enz. Ook in maatvoering en kleur zitten grote verschillen. Het is vaak ook mogelijk om de grepen op uw huidige keuken te vervangen. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de manier waarop ze gemonteerd zijn. Vink Witgoed kan u hierover adviseren, en hij kan u een mooie collectie grepen aanbieden. Zo krijgt uw keuken met alleen nieuwe keukendeurtjes en handgrepen een compleet nieuw aangezicht. U bespaart veel geld en gedoe en u spaart het milieu.

Wat moet ik doen als ik de keukenfronten en handgrepen wil vervangen?

Als u de keukenfronten en/of handgrepen wilt vervangen, bent u welkom bij Vink Witgoed. U vindt in de winkel een collectie deurtjes in verschillende vormen, kleuren en materialen en een bord met handgrepen waaruit u een keus kunt bepalen. Als u van uw oude keuken een tekening met maten heeft en een aantal foto's dan is het vaak al mogelijk om een grove inschatting te maken van de te verwachten kosten. Als u uit de collectie een keus kunt maken en interesse heeft voor een definitieve offerte dan komt er altijd een keukenadviseur van Vink Witgoed bij u thuis. Hij bekijkt de staat van de keuken en geeft advies of een renovatie mogelijk en aan te raden is. Hij neemt de precieze maten op en hij heeft een aantal deurtjes bij zich om met u te kijken naar een passende vorm en kleur. Met deze gegevens stelt Vink Witgoed een definitieve offerte op waarmee u precies weet waar u aan toe bent. Onze keukenadviseur kan ook advies geven over een nieuw keukenblad, inbouwapparatuur, nieuwe (led) verlichting, kranen en sierlijsten. Zelfs het omkleuren van zichtbare zijwanden behoort tot de mogelijkheden.

Als u besluit om Vink Witgoed de renovatie te laten uitvoeren dan kunt u ervan verzekerd zijn dat alleen uitstekend opgeleide en ervaren meubelmakers deze klus uitvoeren. Tevreden klanten zijn onze ambassadeurs.

Types

Gemelamineerde keukenfronten basis

Een betaalbaar keukenfront op basis van spaanplaat is leverbaar in zeer veel kleuren en tinten. Op het spaanplaat wordt een melamine laag aangebracht. Melamine is een synthetische stof die onder hoge druk op het basisoppervlak geperst wordt. Het materiaal is hard, krasvast en kan in veel verschillende kleuren en decors gemaakt worden. De randen van de fronten worden afgewerkt met kunststof dikkanten (ABS).  

Meer informatie

3D folie keukenfronten

Een keukenfront op basis van MDF met daaroverheen een thermoplastische folie biedt u een prachtig resultaat als u de keuken hiermee laat renoveren. Thermoplastische folie biedt heel veel mogelijkheden in kleuren en modellen en is krasbestendig, fraai en onderhoudsvriendelijk. De 3D folie wordt doorlopend op de voorzijde en zijkanten geperst. De binnenkant is wit HPL. 

Meer informatie

HPL keukenfronten luxe

Een keukenfront met een speciale look en een zeer robuuste kwaliteit is een front waarbij een HPL kunststof laag wordt aangebracht op een MDF ondergrond. MDF is een verbeterde spaanplaat met een hoge densiteit die onder hoge druk en hoge temperatuur geperst wordt. HPL platen worden gemaakt uit een combinatie van houtvezels of papier en fenolhars (synthetisch hars gemaakt van fenol met formaldehyde), die onder hoge druk en verhitting tot een plaat geperst worden.  

Meer informatie

Gelakte keukenfronten

Een gelakt keukenfront biedt de meeste mogelijkheden in kleur en vorm. Stel dat uw keuken moet worden uitgebreid of er moeten een paar beschadigde keukenfronten vervangen worden dan geven gelakte MDF keukenfronten de meeste mogelijkheden. Ze kunnen in bijna iedere vorm gefreesd worden en de kleur kan speciaal voor u gemengd worden. MDF heeft een fijnere structuur dan spaanplaat waardoor het gemakkelijker is om een laklaag of poederlak afwerking toe te passen. Hoe hoger de densiteit van de MDF plaat, hoe sterker het materiaal.  

Meer informatie

Massief houten keukenfronten

Massief hout is het meest natuurlijke materiaal voor fronten. Soms worden alleen de frames van massief hout gemaakt en is de binnenkant gefineerd. Deze gefineerde fronten worden soms aangeduid als echt houten fronten en kunnen worden gelazuurd, gebeitst, gepleisterd, geborsteld, gezandstraald, gepatineerd en met blanke of gekleurde lak aan actuele kleurentrends worden aangepast. Massief houten fronten bestaan daarentegen volledig uit solide hout. 

Meer informatie

Keukenbeslag

Als u de keuken laat vernieuwen of renoveren dan, bepalen de handgrepen op de keukenfronten de look en feel. Een standaard, witte keuken krijgt een volledig ander uiterlijk met een paar moderne stangegrepen in RVS of een greep in mat nikkel. En een klassieke keuken kunt u door een keukenrenovatie met een nieuwe knop weer hedendaags aan laten voelen. Maak dus een zorgvuldige keus uit een enorm assortiment.

Meer informatie