WITGOED

Algemeen

Is uw oude keukenblad, aanrechtblad of werkblad aan vervanging toe?

Het keukenblad bepaald niet alleen in grote mate het gezicht van uw keuken maar wordt ook gebruikt om uw voedsel op te bereiden. Juist het keukenblad is het meest onderhevig aan slijtage door snijden en schuiven van pannen. Ook kan er schade ontstaan zijn door een hete pan of vloeistoffen (wijn, kerriesaus, etc.) die in het blad zijn getrokken. Tenslotte zien we bij houten bladen dat door de slijtage van de kitrand er vocht in het blad is getrokken. In al die situaties krijgen bacteriën vrij spel en de keuken krijgt een verwaarloosde uitstraling. 

Vink Witgoed heeft voor u een betaalbare en duurzame oplossing. Hij levert keukenbladen van allerlei materialen, in diverse kleuren en met verschillende rand afwerkingen. U kunt er voor kiezen om een achterwand te nemen in dezelfde of een bij passende kleur en materiaal. Deze achterwand wordt over uw oude tegels gemonteerd. Als het bij uw keuken niet mogelijk is om het oude blad te verwijderen dan is het voor onze keukenvakmensen vaak mogelijk om een keukenblad te vernieuwen zonder het oude blad te verwijderen. 

Bij een nieuw keukenblad hoort ook een nieuwe spoelbak. Spoelbakken zijn niet opnieuw te gebruiken omdat ze ingefreesd en verlijmd zijn in uw oude blad. Vink Witgoed levert een fraaie collectie spoelbakken van verschillende vormen en materialen waaruit u een keus kunt maken. Het is voor u een kans om twee bakken te vervangen door één of andersom. Het vernieuwen van uw keukenblad is ook het moment om uw inbouwkookplaat te vervangen. U kunt kiezen voor een kookplaat van een andere maat of systeem. Zie voor meer informatie onder inbouwkookplaten. In ieder geval ziet uw keuken er na de verbouwing weer prachtig uit en kunt u weer jaren op een veilige manier vooruit. U bespaart veel geld en gedoe en u spaart het milieu.

Wat moet ik doen als ik het keukenblad wil vervangen?

Als u het keukenblad wilt vervangen, bent u welkom bij Vink Witgoed. U vindt in de winkel een collectie bladen van verschillende materialen en kleuren en een aantal spoelbakken waaruit u een keus kunt maken. Als u van uw oude keuken een tekening met maten heeft en een aantal foto's dan is het vaak al mogelijk om een grove inschatting te maken van de te verwachten kosten. Als u uit de collectie een keus kunt maken en interesse heeft voor een definitieve offerte dan komt er altijd een keukenadviseur van Vink Witgoed bij u thuis. Hij bekijkt de staat van de keuken en geeft advies of een renovatie mogelijk en aan te raden is. Hij neemt de precieze maten op en hij heeft een aantal stalen van bladen bij zich om met u te kijken naar een passende kleur. Met deze gegevens stelt Vink Witgoed een definitieve offerte op waarmee u precies weet waar u aan toe bent. U kunt er vanzelfsprekend voor kiezen om direct ook een aantal inbouwapparaten en de keukenkast deurtjes te vernieuwen.

Als u besluit om VInk Witgoed de vervanging van het werkblad te laten uitvoeren, dan kunt u ervan verzekerd zijn dat alleen uitstekend opgeleide en ervaren meubelmakers deze klus uitvoeren. Tevreden klanten zijn onze ambassadeurs.

Types

Kunststof keukenbladen

Het meest populaire keukenblad is van kunststof. Dat wil zeggen dat het binnenblad van multiplex is gemaakt, met daarop een decorplaat van HPL. Bladen met een HPL toplaag verdragen hitte tot circa 100 graden celsius en hebben geen bijzonder onderhoud nodig. HPL structuren zijn afgestemd op een maximale slijt en krasvastheid. Het keukenblad kan Vink Witgoed leveren in heel veel kleuren en dessigns. 

Meer informatie

Natuurstenen keukenbladen

Natuursteen, ook wel graniet genoemd heeft alles: het is bijzonder duurzaam in gebruik en ziet er bovendien prachtig uit. U kunt kiezen uit diverse steensoorten en kleurtinten waarbij geen enkel deel dezelfde kleur en structuur heeft. De meeste van deze steensoorten zijn keihard en daardoor kras- en watervast. Voor langdurig plezier is regelmatig onderhoud wel noodzakelijk, maar dan heb je een werkblad met een tijdloze uitstraling. Ieder blad is uniek van kleur en structuur omdat het een 100% natuurproduct is tevens is het bestand tegen zuren, zware druk en hitte. 

Meer informatie

Composiet keukenbladen

Composiet keukenbladen hebben een natuurlijke uitstraling en zijn een goed alternatief voor natuursteenen keukenbladen. De grondstoffen voor composietbladen bestaan uit meer dan 90% kwartsgraniet, superieure polyesterhars en kleurstoffen. Na persing, onder extreem hoge druk worden zeer duurzame platen verkregen waarin de natuurlijke patronen van het steen bewaard zijn gebleven maar die qua eigenschappen de natuurstenen bladen overtreffen. 

Meer informatie

Keramiek keukenbladen

Een keramiek keukenblad wordt industrieel vervaardigd, anders dan bijvoorbeeld graniet keukenbladen. Keramieken werkbladen bestaan uit lagen keramisch plaatmateriaal dat nog eens extra verstevigd wordt door glasvezelmatten. Dit brengt ten opzichte van composiet en graniet een aantal voordelen met zich mee. Keramiek is hittebestendiger, krasbestendiger en ook is keramiek vlekbestendiger. Sterke vlekken kunnen zelfs met een zacht schoonmaakmiddel of sopje gereinigd worden, dat kan bij graniet, beton of composiet weer niet. 

Meer informatie

Dekton keukenbladen

Dekton keukenbladen zijn nieuw in het assortiment van Vink Witgoed. Dekton® is hèt nieuwe ultracompacte oppervlak van Cosentino. Dekton® is het resultaat van een versnelde versie van natuurlijke natuursteenprocessen. Het productieproces is een geavanceerde mix van grondstoffen die gebruikt wordt om glas, materialen in porselein en kwartsoppervlakken te maken. Centraal staat de geavanceerde PST-technologie (Particle Sintering Technology), die ‘sintert’ minerale deeltjes zodat ze samensmelten en hun interne structuur verandert. Op die manier ontstaat een nieuwe massa die onder hoge temperaturen en extreme druk ultracompact wordt gemaakt: Dekton®. 

Meer informatie

Spoelbakken

Als u een nieuw keukenblad aanschaft, dan is het noodzakelijk om ook de spoelbak te vervangen. U heeft tegenwoordig een ruime keuze aan spoelbakken gemaakt van diverse materialen. Of u nu op zoek bent naar een strakke spoelbak of juist nostalgisch, bij Vink Witgoed zijn er volop keuzemogelijkheden.

Meer informatie