WITGOED

Algemeen

In een oven kunt u bakken, braden, grillen en verwarmen. Er kunnen ovenschotels in worden bereid en vlees, vis, groente en aardappelen kunnen zonder veel vet worden klaar gemaakt. Ook kunt u (afbak)brood en gebak bereiden, een pizza verwarmen en oven patat en snacks klaar maken. Luxe ovens hebben een receptenautomaat (digitaal kookboek) waarmee u automatisch gerechten kunt bereiden en waarin u favorieten gerechten kunt opslaan. 

Systemen en functies die op een oven van toepassing kunnen zijn:

 • Ontdooien: Voorzichtig ontdooien met de ventilator of snel ontdooien met temperatuur.
 • Onder- en bovenwarmte: Het klassieke ovensysteem werkt nog altijd uitstekend. Met onder- en bovenwarmte worden uw gerechten goed gaar. Ideaal voor het braden van mager vlees en voor het bakken van brood of taarten. Kan uw gerecht aan de onderkant of bovenkant nog extra warmte gebruiken, dan kunt u dat apart regelen.
 • Hete lucht: De ventilator verdeelt de onder- en bovenwarmte gelijkmatig in de ovenruimte. Dit levert een zeer goed resultaat bij het bakken van bijv. luchtige taarten en pizza's.
 • Infra Turbo, 3D of 4D-hete lucht: De ventilator verdeelt de gelijkmatig gedoseerde warmte van drie kanten door de oven. U kunt met 3D of 4D-hete lucht drie bakplaten tegelijk gebruiken. Koekjes, bladerdeeg, appel- en kruimelgebak kunnen gelijktijdig de oven in.
 • Circulatiegrill: Het circulatiegrill-systeem is ideaal voor het rondom grillen van grote stukken vlees of vis. De intervalschakeling tussen grill en ventilator voorkomt dat het gerecht uitdroogt. Ook wordt de binnenkant van de oven hierdoor minder vuil.
 • Grootvlakgrill: Door de intensieve warmte van bovenaf kunt u met de grootvlakgrill uw vis, steaks, en toast met één vermogen grillen. Ook het gratineren van ovenschotels gaat op deze manier erg goed.
 • Vario-grootvlakgrill en vario-kleinvlakgrill: Afhankelijk van de hoeveelheid om te grillen schakelt u de vario-grootvlak- of kleinvlakgrill in. Op die manier gebruikt u alleen de energie die nodig is. Bovendien kunt u het grillvermogen aan het betreffende gerecht aanpassen.
 • Kernthermometer: Grote stukken vlees bereiden lukt altijd als u een oven met kernthermometer gebruikt. U stelt vooraf de temperatuur in. De kernthermometer schakelt de oven uit wanneer de ingestelde kerntemperatuur is bereikt.
 • Pyrolyse: In een warme oven hecht het vuil zich sterk aan de wanden. Wanneer de pyrolyse functie wordt ingeschakeld verwarmt de oven naar een hoge temperatuur (tot 500 graden). Het hardnekkige vuil veranderd op deze veilige manier in as. Met een vochtige doek is de binnenruimte daarna snel te reinigen.  
 • Coolstart: Met deze functie hoeft u ook voor een bevroren pizza de oven niet meer voor te verwarmen. U bespaart tijd en krijgt een prima resultaat.
 • Bakingsensor: Uw oven weet met deze sensor wanneer uw gerecht klaar is. Met behulp van vochtigheidsmeting bepaalt de oven zelf wanneer uw gerecht klaar is.

Wat moet ik doen als ik een oven wil vervangen of aanschaffen?

Als uw oven aan vervanging toe is bent u welkom bij Vink Witgoed. Zij leveren een groot assortiment ovens waaruit u een keus kunt maken. Er zijn ovens die in een hoge kast op ooghoogte geplaatst worden en ovens die onder het aanrechtblad geplaatst worden. Als u een oven onder aanrechtblad heeft, kan deze gecombineerd zijn met een kookplaat. Als de knoppen van de kookplaat op de voorkant van de oven zitten heeft u een zogenoemde combinatie. In zo'n geval moet u de kookplaat ook vervangen. Ovens hebben over het algemeen een standaard maat. Als u naar de winkel komt, belt of mailt vragen wij naar de hoogte maat van de oven. Ook is het handig om (met uw mobiel) een foto te maken en die mee te nemen naar de winkel of te mailen. Als u in uw keuken nog geen oven heeft, dan kan Vink Witgoed na onderzoek in samenwerking met vakmensen er voor zorgen dat er alsnog een oven ingebouwd wordt. Als zij er op afstand niet uitkomen komt Vink naar u toe om thuis te meten en eventueel de mogelijkheden te laten zien van vervanging en aanschaf.

Types

Compacte bakovens

Een complete oven in een kleine ruimte op ooghoogte of onder uw aanrechtblad. Bakken, braden en grillen in een apparaat met veel mogelijkheden en een mooi design.

U maakt de juiste keus met hulp van Vink Witgoed     

Meer informatie

Bakovens

Inbouwbakovens kunnen veelzijdig worden gecombineerd en bestaan met zowel een eenvoudige bediening als met een breed scala aan mogelijkheden passend bij uw behoefte. Omdat een inbouwbakoven onafhankelijk van de kookplaat kan worden geïnstalleerd, past deze zowel in een nis onder het werkblad als in een hoge kast.

U maakt de juiste keus met hulp van Vink Witgoed  

Meer informatie

(Combi) Stoomovens

Met stoomovens en  combi-stoomovens bereidt u alle gerechten gezond en op een natuurlijke manier waarbij aroma, vitamines en voedingsstoffen behouden blijven. Wie kiest voor bewuste voeding maar niet veel tijd heeft, kan met een (combi)-stoomoven gerechten die u al eerder heeft klaargemaakt eenvoudig verwarmen en snel op tafel zetten. In een combi stoomoven kunt u naast stomen ook grillen, bakken en braden en er zijn nu zelfs combi's met een magnetron functie.

U maakt de juiste keus met hulp van Vink Witgoed     

Meer informatie

Warmhoudladen

Een praktische aanvulling voor uw keuken. Een mogelijkheid om een grote bakoven te vervangen door een compacte oven of combimagnetron. In de lade kunt u gerechten warmhouden en langzaam laten garen, servies verwarmen, ontdooien, en deeg laten rijzen.

U maakt de juiste keus met hulp van Vink Witgoed  

Meer informatie