WITGOED

Algemeen

De belangrijkste functie van de keuken is de maaltijdbereiding. Hiervoor maakt u meestal gebruik van een fornuis of kookplaat. Wat de kookplaat betreft, heeft u de keus uit meerdere systemen. U kunt koken op inductie, keramisch, elektrisch of gas. De keuze wordt bepaald door wat u gewend bent, welke aansluitmogelijkheden er zijn en factoren zoals kosten, gebruiksgemak, veiligheid en hygiëne. Er heerst onduidelijkheid over de voor- en nadelen van koken op de verschillende warmtebronnen. Onder types beschrijven wij wat de verschillende systemen zijn zodat u met hulp van Vink Witgoed de kookplaat kunt kiezen die bij u past.

Wat moet ik doen als ik een kookplaat wil vervangen of aanschaffen?

Als uw inbouwkookplaat aan vervanging toe is bent u welkom bij Vink Witgoed. Zij leveren een groot assortiment kookplaten waaruit u een keus kunt maken. Als u een kookplaat heeft waarvan de knoppen op de oven zitten dan heeft u een zogenoemde combinatie. In zo'n geval is het vaak aan te raden om de oven ook te vervangen. Als u redenen heeft om dat niet te doen, zoekt Vink Witgoed met u naar een oplossing. Als u van systeem wilt veranderen (van gas naar elektrisch of van keramisch naar inductie) dan onderzoekt Vink Witgoed de mogelijkheden en doet u een passend voorstel. Door samen te werken met vakmensen zijn zij in staat om bijna op elke vraag een passend antwoord te bieden. Bij een kookplaat is de nismaat van belang. Omdat dit vaak moeilijk is te meten, vragen zij u de buitenmaten (breedte en diepte) op te nemen. Het is raadzaam om (met uw mobiel) een foto te maken en die mee te nemen naar de winkel of te mailen. Als zij er op afstand niet uitkomen komt Vink naar u toe om thuis te meten en eventueel de mogelijkheden te laten zien van vervanging of aanschaf.

Types

Gaskookplaten

Professionele en hobbykoks koken het liefst op de open vlam van een gaskookplaat. De pannen en schalen worden snel heet en de temperatuur van uw voedsel is precies goed. Alle apparaten hebben tegenwoordig een hoog veiligheidsniveau en een modern brandersysteem. U start de kookplaat met de vonkontsteking en kunt aan de slag. 

Hoe maakt u de juiste keus met hulp van Vink Witgoed?

Meer informatie

Elektrische kookplaten

Een RVS kookplaat met zwarte elektrische platen waarmee u, bij vervanging, het bestaande uiterlijk van uw keuken kunt behouden. Robuust en gemakkelijk te bedienen zoals u altijd al gewend was.

Hoe maakt u de juiste keus met hulp van Vink Witgoed?

Meer informatie

Keramische kookplaten

Kookplaten van glaskeramiek maken uw leven gemakkelijker: ze zijn aanzienlijk sneller warm dan traditionele zwarte elektrokookplaten en zijn veel gemakkelijker schoon te maken. Ze herkenbaar aan hun gladde en egale oppervlak en de kookzones gloeien rood op als ze aan staan. De temperatuur van de kookzones kunt u heel precies regelen. Er zijn glaskeramische kookplaten voorzien van een twee- of drieringskookzones en een speciale braadzone. 

Hoe maakt u de juiste keus met hulp van Vink Witgoed?

Meer informatie

Inductiekookplaten

Met inductiekookplaten bereidt u uw favoriete gerechten snel, gemakkelijk en veilig. In een inductiekookplaat zitten elektrische spoelen die een magnetisch veld creëren onder de pan. Hierdoor ontstaat weerstand in de bodem van de pan die warmte veroorzaakt. De gewenste hitte ontstaat direct in de bodem waardoor weinig energie verloren gaat en is na het uitschakelen net zo snel weer verdwenen. Zo kunt u de temperatuur bijzonder snel en nauwkeurig regelen. Zelfs als iets overkookt of naast de pan terecht komt, is het met eenmaal vegen weer weg.

Hoe maakt u de juiste keus met hulp van Vink Witgoed?

Meer informatie