WITGOED

Algemeen

Een koelkast of ijskast is een apparaat voor het gekoeld bewaren van etenswaren. Om voedsel langdurig te bewaren is het van groot belang dat de juiste temperatuur wordt bereikt. In een koelkast is de optimale temperatuur +5 graden, in een vriezer -18 graden. De laatste jaren is er veel verbeterd op het gebied van het milieu en zijn koel- en vriesapparaten veel zuiniger geworden. Uw oude koelkast of vriezer vervangen is dan ook een uitstekende investering. U gooit minder eten weg vanwege de juiste bewaartemperatuur en u bespaart fors op uw energierekening. 

Systemen en functies die voor een koelkast van toepassing kunnen zijn:

  • 0 °C -zone of BioFresh: Voedingswaren zoals vlees, zuivelproducten, groente, fruit en vis worden gekoeld rond de 0°C en er heerst een ideale luchtvochtigheid waardoor ze ongeveer twee tot driemaal langer vers blijven. 
  • SuperCool: Nieuwe etenswaren worden (automatisch) sneller gekoeld door de temperatuur een aantal uren rond de 2 graden te houden.
  • PowerCooling: Verse levensmiddelen worden in de koelruimte met behulp van een ventilator sneller en gelijkmatiger gekoeld. 
  • DuoCooling: Een koel/vries combi heeft met dit systeem twee volledig gescheiden koelsystemen waardoor de temperatuur in het koel- en vriesdeel nauwkeurig kan worden ingesteld.

Systemen en functies die voor een vriezer van toepassing kunnen zijn:

  • SmartFrost of LowFrost: Met deze techniek ontstaat er in uw vriezer minder rijpvorming op de verpakte levensmiddelen. De binnenwanden zijn glad en draadroosters met vriesleidingen ontbreken. Reinigen van de kast is hierdoor in een handomdraai gebeurd. Ook kunt u in deze apparaten de ruimte snel aanpassen voor extra hoge diepvriesproducten.
  • NoFrost: Met deze functie is ontdooien van uw vriezer niet meer nodig. Verse producten worden met een gekoelde luchtstroom snel ingevroren waarbij de warmte en de luchtvochtigheid automatisch worden afgevoerd. Op verpakkingen vormt zich geen rijp.
  • Superfrost: Met deze functie wordt de temperatuur in de vriezer (automatisch) tijdelijk verlaagd. De producten worden sneller ingevroren waardoor vitamines bewaard blijven.

Wat moet ik doen als ik een inbouw koelkast of vriezer wil vervangen of aanschaffen?

Als uw koelkast of vriezer aan vervanging toe is bent u welkom bij Vink Witgoed.Zij leveren een groot assortiment koelkasten en vriezers waaruit u een keus kunt maken.  Als u naar de winkel komt, belt of mailt vragen wij naar de nismaat van de koelkast of vriezer. De nismaat is de afstand tussen de houten plaat waarop het apparaat staat en de plank aan de bovenkant waar hij tegen aan komt. Bij een combikast is ook de maat van de houten keukendeuren van belang. Wanneer u een combikast wilt vervangen is ons dringend advies om ons eerst te bellen hoe u moet meten voordat u naar de winkel komt. De meetinstructies die u op de site kunt vinden kunnen u ook helpen. Wordt bij een koelkast de (houten) deur gemonteerd op de deur zelf, dan is er sprake van een deur-op-deurconstructie. Is de (houten) deur voorzien van een zogenaamd sleepdeursysteem, dan is er sprake van een deurbevestiging d.m.v. een geleider. In sommige gevallen is er sprake van een koel-/vrieskast met een decorlijst. Er bevindt zich dan een decorplaat van ca. 2,5 mm op de koelkast deur. Van deze decorplaat is ook de afmeting van belang. De draairichting van de deur is geen probleem, deze wordt door Vink Witgoed aan uw situatie aangepast. Een grotere koelkast of vriezer inbouwen in uw bestaande keuken is vaak mogelijk. Vink Witgoed werkt met uitstekende vakmensen die uw keuken kunnen aanpassen zodat deze mogelijkheden ontstaan. Het is handig om (op uw mobiel) een foto te maken en die mee te nemen naar de winkel of te mailen. Als wij er op afstand niet uitkomen komt Vink naar u toe om thuis te meten en de mogelijkheden te laten zien van vervanging of aanschaf.

Types

Onderbouw koelkasten

Een koelkast met of zonder vriesvak die onder uw aanrechtblad wordt geplaatst. Door de keukendeur wordt deze kast onttrokken aan het zicht maar koele levensmiddelen zijn altijd binnen handbereik.

U maakt de juiste keus met hulp van Vink Witgoed.          

Meer informatie

Koelkasten integreerbaar

Inbouw koelkasten met een enkele deur passen zich bijna onzichtbaar aan uw keuken aan. Levensmiddelen die vers bewaard worden voor het ontbijt, de lunch, warme maaltijd of voor een koel hapje of drankje tussendoor zijn binnen handbereik.

U maakt de juiste keus met hulp van Vink Witgoed.              

Meer informatie

Koel/vriescombinaties integreerbaar

Met deze voor het oog onzichtbare kast kunt u levensmiddelen in de vriesruimte langdurig  bewaren terwijl u in de koelkasten levensmiddelen voor dagelijks gebruik bewaart. Om de juiste vervanger te kiezen is kennis van de maatverdeling van uw keukendeuren van essentieel belang.

U maakt de juiste keus met hulp van Vink Witgoed                  

Meer informatie

Vrieskasten integreerbaar

Soms wil je levensmiddelen lang bewaren en toch bij de hand hebben. In die situatie is een geïntegreerde vrieskast in uw keuken een fraaie onzichtbare oplossing. Er zijn ook onderbouw modellen voor onder uw aanrecht.

U maakt de juiste keus met hulp van Vink Witgoed. 

Meer informatie

Wijnkasten inbouw

Een wijnbewaar- of wijnklimaatkast is een sieraad voor uw keuken. Wijn op de juiste temperatuur streelt de tong en kunt u, onder optimale condities, langer bewaren. Genieten is nu onder handbereik.

U maakt de juiste keus met hulp van Vink Witgoed 

Meer informatie

Side-by-side integreerbaar

Als u veel levensmiddelen wilt bewaren in uw keuken zijn side by side kasten de oplossing. U kunt kiezen voor twee afzonderlijke kasten of voor een "Amerikaans" model met RVS deuren. Koelen en vriezen op hoog niveau met heel veel inhoud.

U maakt de juiste keus met hulp van Vink Witgoed. 

Meer informatie