WITGOED

Algemeen

Een koelkast is voor het gekoeld bewaren van etenswaren. Om voedsel langdurig te bewaren is het van groot belang dat de juiste temperatuur wordt bereikt. In een koelkast is de optimale temperatuur +5 graden. De laatste jaren is er veel verbeterd op het gebied van het milieu en zijn koelapparaten veel zuiniger geworden. Uw oude koelkast vervangen is dan ook een uitstekende investering. U gooit minder eten weg vanwege de juiste bewaartemperatuur en u bespaart fors op uw energierekening.

Systemen en functies die voor een koelkast van toepassing kunnen zijn:

  • 0 °C -zone of BioFresh: Voedingswaren zoals vlees, zuivelproducten, groente, fruit en vis worden gekoeld rond de 0°C en er heerst een ideale luchtvochtigheid waardoor ze ongeveer twee tot driemaal langer vers blijven. 
  • SuperCool: Nieuwe etenswaren worden (automatisch) sneller gekoeld door de temperatuur een aantal uren rond de 2 graden te houden.
  • PowerCooling: Verse levensmiddelen worden in de koelruimte met behulp van een ventilator sneller en gelijkmatiger gekoeld. 
  • DuoCooling: Een koel/vries combi heeft met dit systeem twee volledig gescheiden koelsystemen waardoor de temperatuur in het koel- en vriesdeel nauwkeurig kan worden ingesteld.

 

Als u op zoek bent naar een koelkast of uw huidige koelkast aan vervanging toe is, bent u van harte welkom bij Vink Witgoed. Zij leveren een groot assortiment koelkasten waaruit u een keus kunt maken.  Als u naar de winkel komt, belt of mailt vragen wij naar de nismaat van de koelkast. De nismaat is de afstand tussen de houten plaat waarop het apparaat staat en de plank aan de bovenkant waar hij tegen aan komt. Wordt bij een koelkast de (houten) deur gemonteerd op de deur zelf, dan is er sprake van een deur-op-deurconstructie. Is de (houten) deur voorzien van een zogenaamd sleepdeursysteem, dan is er sprake van een deurbevestiging d.m.v. een geleider. In sommige gevallen is er sprake van een koelkast met een decorlijst. Er bevindt zich dan een decorplaat van ca. 2,5 mm op de vrieskast deur. Van deze decorplaat is ook de afmeting van belang.

 

De draairichting van de deur is geen probleem, deze wordt door Vink Witgoed aan uw situatie aangepast. Een grotere koelkast inbouwen in uw bestaande keuken is vaak mogelijk. Vink Witgoed werkt met uitstekende vakmensen die uw keuken kunnen aanpassen zodat deze mogelijkheden ontstaan. Het is handig om (op uw mobiel) een foto te maken en die mee te nemen naar de winkel of te mailen. Als wij er op afstand niet uitkomen komt Vink naar u toe om thuis te meten en de mogelijkheden te laten zien van aanschaf of vervanging.

Types

Onderbouw koelkasten

Een koelkast met of zonder vriesvak die onder uw aanrechtblad wordt geplaatst. Door de keukendeur wordt deze kast onttrokken aan het zicht maar koele levensmiddelen zijn altijd binnen handbereik.

U maakt de juiste keus met hulp van Vink Witgoed.          

Meer informatie

Koelkasten integreerbaar

Inbouw koelkasten met een enkele deur passen zich bijna onzichtbaar aan uw keuken aan. Levensmiddelen die vers bewaard worden voor het ontbijt, de lunch, warme maaltijd of voor een koel hapje of drankje tussendoor zijn binnen handbereik.

U maakt de juiste keus met hulp van Vink Witgoed.              

Meer informatie

Koel/vriescombinaties integreerbaar

Met deze voor het oog onzichtbare kast kunt u levensmiddelen in de vriesruimte langdurig  bewaren terwijl u in de koelkasten levensmiddelen voor dagelijks gebruik bewaart. Om de juiste vervanger te kiezen is kennis van de maatverdeling van uw keukendeuren van essentieel belang.

U maakt de juiste keus met hulp van Vink Witgoed                  

Meer informatie

Wijnkasten inbouw

Een wijnbewaar- of wijnklimaatkast is een sieraad voor uw keuken. Wijn op de juiste temperatuur streelt de tong en kunt u, onder optimale condities, langer bewaren. Genieten is nu onder handbereik.

U maakt de juiste keus met hulp van Vink Witgoed 

Meer informatie

Side-by-side integreerbaar

Als u veel levensmiddelen wilt bewaren in uw keuken zijn side by side kasten de oplossing. U kunt kiezen voor twee afzonderlijke kasten of voor een "Amerikaans" model met RVS deuren. Koelen en vriezen op hoog niveau met heel veel inhoud.

U maakt de juiste keus met hulp van Vink Witgoed. 

Meer informatie